top of page

Новини

петък, 31 май 2024 г.


Панорама на средното образование

Панорама на средното образование и кариерно ориентиране за седмокласниците от област Монтана.
На 31.05.2024 сред зелените алеи на парк Монтанезиум в Монтана жители и гости на средищния град се запознаха с множеството възможности за професионално и профилирано обучение след седми клас в областта.

Професионална гимназия по транспорт „Вл. П. Минчев“ се включи в събитието с интересен, стилен и иновативен щанд.
Директорът г-жа Цанка Карчева, заедно с екип от учители в състав Вера Петрова, Мадлен Китина, Мирослав Янчев и Станислав Трайков, старателно пренесоха училищния дух и атмосфера на ПГТ, под синята тематична шатра в парка.
С интересни забавления, изключително иновативни рекламни форми за достъп до училищния живот, възможности за докосване до машини от училищния автопарк, както и възможност да се разгледат разнородните челни достижения в професионални, спортни, литературни, художествени какви ли още не постижения, бяха демонстрирани пред всеки, който се докосна до малкия свят на Гимназията.
Ралица, Мейси, Боян и Алекс, облечени в новите представителни униформи на Гимназия Минчев бяха забележителни и всеки минувач, провел кратък разговор с тях, се увери, че децата с гордост разказват за училището и училищния живот и се гордеят с това да принадлежат към семейството на ПГТ Владимирово.
Момчетата и момичетата, уверително споделиха на седмокласниците, как Директорът и учителите в училище ги подкрепят, за да развиват своите професионални умения и различни интереси. С усмивка посрещаха всеки пристъпил към това да разгледа какво има на щанда на ПГТ, раздаваха забавни ученически късметчета на всички, а някои дори получиха награди.
Панорамното изложение се организира от РУО – Монтана и Център за подкрепа на личностното развитие ОДК „Ние, врабчетата“.
16 училища от осем общини в областта представиха свои щандове. На щанда на ПГТ „Вл. П. Минчев“ се отби и г-жа Трайка Тракова, началник на РУО Монтана, която разгледа представянето и поздрави Директора за стилното и иновативно представяне на възможностите на Гимназия Минчев.

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page