top of page

Новини

петък, 2 февруари 2024 г.

Честване на 128 години от рождението на Патрона на ПГТ ,,Вл. П. Минчев’’

Честване на 128 години от рождението на Патрона на Професионална гимназия по транспорт „Владимир Петков Минчев“ изпълни със съдържание седмицата от 29 до 31 януари.

По традиция се проведоха уроци по родолюбие в 8. и 10. клас, които ангажираха вниманието на учениците и провокираха към размисъл: Кой е Владимир Минчев и какъв пример ни дава? Клуб „Родолюбие“ с ръководител г-жа В. Гогова издаде осми брой на вестник „Памет“, посветен изцяло на Владимир Минчев и Септемврийското въстание. В празничния кът беше подредена изложба на архивни книги от училищната библиотека „Образи и събития от Септември 1923“, която предлага различен поглед от дистанцията на времето. Откриването уважиха директора на гимназията, учители и ученици.
На 1 февруари пред паметника в центъра на село Владимирово се събраха заедно ученици и учители от двете училища, родители и граждани. В знак на почит към Патрона, ученици от основното училище и гимназията рецитираха стихове и поднесоха венци на паметника на Владимир Минчев и загиналите във войните за национално обединение. Словото на директора на гимназията г-жа Цанка Карчева завърши с призива „Да знаем, да помним, да предаваме“.
Пазим традициите!
Градим бъдеще!
Търсим предизвикателства!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Публикувано в Монтана-днес:
https://montana-dnes.com/modules.php?name=News&op=SeeNews&id=10867

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page