top of page

Новини

сряда, 20 март 2024 г.

Модерен кабинет по история откриха в ПГТ "Владимир Минчев" във Владимирово

Кабинетът по история и цивилизация, философия и гражданско образование в Професионалната гимназия по транспорт "Владимир Минчев" в монтанското село Владимирово е атрактивен и единствен по рода си в дизайна и интерактивните технологии, разположени в него.

14 000 лева са осигурени за оборудване по проект от Министерството на образованието по Национална програма "Осигуряване на съвременна сигурна и достъпна образователна среда", а ремонтът е за сметка на бюджета на училището, съобщи директорката Цанка Карчева. Това е шестият интерактивен кабинет в гимназията:
"Позволява едно ново и модерно обучение, интересно за учениците и всички други пособия, които са необходими точно по предметите."
Новите технологии помагат на учениците в обучението, категорична е Веселка Гогова, старши учител по история:
"Да даде възможност за създаване на оптимални условия за качествено образование и един интересен и мотивиращ образователно-възпитателен процес."
Кабинетът "Земята и хората" бе открит с мултимедиен спектакъл "Мостове през времето – сътворение". Осмокласнички рецитираха "Азбучна молитва" от Константин Преславски.
Облечен в бляскави одежди, Йордан Атанасов влезе в ролята на цар Иван Шишман, последният български владетел.
В гимназията по транспорт във Владимирово се обучават 203 ученици, в четири специалности, свързани с транспорта.
По публикацията работи: Виктория Топалска
БНР Радио Видин: публикувано на 20.03.24 в 08:20 ,
Автор: Любо Андреев
Вижте публикацията тук:
https://bnr.bg/vidin/post/101965130/moderen-kabinet-po-istoria-otkriha-v-pgt-vladimir-minchev-vav-vladimirovo?fbclid=IwAR1PBlbNVYBfyRAu2Qzh6ox8xSGmnJSKGxyvSNs_wxVA3mMcZmiIYfDQuew

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page