top of page

Новини

вторник, 10 октомври 2023 г.

Ментори по училища за пример посетиха ПГТ ”Вл. П. Минчев”

Професионална гимназия по транспорт „Вл. П. Минчев“ с. Владимирово, обл. Монтана стартира втората си година като участник в проект „Училища за пример“ на фондация „Заедно в час“.

Ментор на ПГТ Владимирово тази година е г-жа Емилия Иванова- дългогодишен Директор на едно от най-успешните STEAM училища в София. На 10.10.2023г, г-жа Иванова и г-жа Мария Веласкес посетиха гимназията. Тяхната задача да проведат „Разходка за учене“ успешно премина през училищната материална база и учебни часове в училищният ден. Дамите присъстваха на бинарен урок по Физика и Английски език, наблюдаваха работата на колеги в училището и разговаряха със зрелостниците на Гимназията.
През втората година усилията на участниците в проекта са насочени към представяне на идеите пред широкия екип от училищни педагози и разработване на училищни STEAM уроци касаещи Глобални въпроси, които включват в себе си опознаването на заобикалящия ни свят през призмата на професионалното образование и общообразователните предмети.
Предизвикателствата пред екипа на гимназията са свързани с организирането на професионални учещи общности, която да разгледат и разработят глобалните въпроси през учебната година.
„По-голямото предизвикателство пред нас е да мотивираме участието на всички колеги от широкия педагогически екип и успешно да ги убедим в необходимостта на иновативната промяна на ученето чрез Големи въпроси.“ Допълни Директора г-жа Цанка Карчева.

Публикувано от "Монтана днес":
https://montana-dnes.com/modules.php?name=News&op=SeeNews&id=10782

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page