top of page

Новини

петък, 6 януари 2023 г.

Коледна гора

Ученици садиха Коледна гора в село Владимирово
публикувано на 12.01.23 в 16:41 Автор: Йорданка Петрова
БНР

12 живи елхички засадиха учениците на ПГТ “Владимир Петков Минчев”- село Владимирово, община Бойчиновци.
Елхичките бяха част от коледната украса на класните стаи. Всяка година преди Коледните празници ръководството на училището организира различни инициативи- за най- красива украса, най- екологична украса на класна стая и други. Тази година решили елхичките да са живи и да се включат в инициативата за засаждането им след празниците.

"Тъй като това го правим няколко години и виждам радостта в децата и тази година решихме да се включим в "Коледна гора". Училището закупи елхички за всеки клас и една обща, за да ни е красиво и в коридорите. Тяхна беше вече задачата да си ги украсят.... След това учениците трябваше да засадят елхичките. Тъй като имаме доста голяма площ, терен в базата на училището, то наистина ще си стане една Коледна гора и след това да си направим и беседка, и кът за отдих. Дано да се хванат всички дръвчета и да им се радваме“, каза директорът на ПГТ Цанка Карчева.

Учениците вече имат грижа и за елхичките. Целта е да знаят, че всеки човек в живота си трябва да засади поне едно дърво. Засаждането на дърво е начин да направим гимназията по-красиво място, допълни Цанка Карчева.


Anchor 1
Anchor 2
bottom of page