top of page

Новини

сряда, 29 май 2024 г.

Ден на отворените врати в ПГТ Владимирово

Ден на отворените врати и първа среща с голямото семейство на Професионална гимназия по транспорт „Вл. П. Минчев“ с. Владимирово обл. Монтана.

Събитието има за цел запознаване отблизо с живота на Гимназия Минчев. Организира се от Директора г-жа Цанка Карчева и нейния екип от учители, за бъдещите гимназисти от община Бойчиновци и всички желаещи да се потопят в живота на училището. Осмокласници, греещи в прекрасни униформи на Гимназията посрещаха своите гости с изненади и още прекрачвайки прага на училището, всеки седмокласник получи значка с логото на ПГТ, в символ на участие в днешното мероприятие. Началото на посещението започва с разходка из иновативните пространства, класни стаи и СТЕАМ кабинетът на училището.
Интересен флашмоб „Избери своя клуб“ провокира седмокласниците да изтеглят своят „билет“ за участие в клубовете за занимания по интереси. Домакините от клубовете „Родолюбие”, „Млад журналист”, „Млад еколог”, „Природоизследователи”, „Млад механизатор”, „Красота и стил”, „Млад автомонтьор”, „Спорт (баскетбол и хандбал)” и „Рибарство” нетърпеливо очакваха своите гости, за да ги вземат със себе си в увлекателни задачи за „нещоправене“. Част от най-атрактивните занимания, чийто билети се разграбиха първи, бяха клубовете „Млад автомонтьор“ и „Млад механизатор“. В тях децата работиха по задания за разглобяване на части на автомобил във виртуална реалност z-space. За момичетата интересен бе клубът „Красота и стил“ – където гостите имаха възможност да упражнят своите умения в хобита като маникюрство и фризьорство. При посещението на учебния комплекс, пансион и работилници, освен среща отблизо с техниката и машините на автопарка на Гимназията, седмокласниците наблюдаваха интересни демонстрации със специализирана риболовна техника от клуб за занимания по интереси „Рибарство“.
Финалът на събитието „Ден на отворените врати“ завърши с представяне на театрално представление пиесата „Принцесата и свинарят” на Ханс Кристиан Андерсен от клубове „Драматизация“ и „Школьник“ пред широка аудитория, на сцената на местното читалище. Това представяне освен завладяващо за гостите, е своеобразна генерална репетиция за предстоящия вълнуващ фестивал във Велинград, на който групата от талантливи актьори на Гимназия Минчев, за поредна година ще представи своята работа. А освен репетиция за учениците, които вече са част от голямото семейство на ПГТ Владимирово, е представяне на още една невероятна възможност за развитие на хобита и таланти в извънкласните дейности на училището.
В рамките на един ден, домакините се постараха да потопят гостите-седмокласници в множеството професионални, класни и извънкласни дейности и занимания и да ги уверят в това, че да бъдеш част от семейството на ПГТ „Вл. П. Минчев“ е гордост, удоволствие и привилегия!

Събитието беше отразено в:
1. Montana-dnes.bg : https://montana-dnes.com/modules.php?name=News&op=SeeNews&id=10984

2. Враца днес: https://www.vratzadnes.com/page.php?n=19547007&SiteID=922&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1F-63w7wF1JTr3OdxWY6C_qpItpe-cdWBLb9zRmDqCnpkI9GqBWSN10kU_aem_AbhWtoFb_PjVulwtV8xJoCbeLes-IR6htOnaun6vsgDWsV7JNoAP74fB0Nx8HLBvmCNWapSH77N6RDYiOKolJfFS

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page